Průzkumy dokazují, že šťáva odšťavená odšťavňovači fungujícími na bázi lisu, která se získává pouze mechanickým tlakem, obsahuje až desetkrát více biologicky aktivních látek než ta, kterou jste získali odšťavňováním v klasických vysokootáčkových odstředivých odšťavňovačech Orava TAURUS lisuje ovoce i zeleninu jako mlýnek na maso a tak z nich získává mnohem větší množství šťávy, která je ve srovnání s klasickými odšťavňovači méně znehodnocena Protože u tohoto typu odšťavňování nedochází k oxidaci, vitamíny se ve vylisovaném moku uchovávají v maximální míře Jde vlastně o nízkootáčkové odstřeďování formou lisování, díky čemuž si šťáva z ovoce i zeleniny uchovává více nutričních hodnot a vitamínů Orava TAURUS má příkon pouze 200 W, což je podstatně méně než u vysokootáčkových odšťavňovačů Šťáva se sbírá do zásobníku, dužina se ukládá do zvláštního zásobníku Tipy a rady: Dužinu z ovoce a zeleniny, která vám zůstala po odšťavňování, nevyhazujte! Výborně se hodí k přípravě gastropochoutek - výborné jsou z ní krémové polévky, omáčky, karbanátky, placky i sladké moučníky Vysušenou dužinu z ovoce zas můžete použít k přípravě domácích sušených čajů